+ (31) 654 34 10 30 Als kwaliteit telt!
Sturing licht en geluid via iPhone of iPad

Weg met die frustraties!

Regelmatig uiten horecaondernemers en zaaleigenaren hun ongenoegen over complexiteit van hun licht- geluidsinstallatie. In veel van dit soort zaken gebruiken ze mengtafels voor sturing van hun licht en geluid met talloze knoppen waar men de werking van niet begrijpt wat regelmatig leidt tot acties welke niet werken. Ook zien we vaak creatieve oplossingen met verloopjes en de nodige storingen van dien welke vaak leiden tot diverse storingen zoals bijvoorbeeld brom op het systeem.

De oplossing is nabij en zeer eenvoudig te bedienen. Higher Ground productions werkt al sinds jaar en dag met zeer betrouwbare producten in de verhuur vloot welke zijn kwaliteit keer op keer bewees. Een nieuw product is een modulaire geluidprocessor waar we zowel speaker-management als routing en automatisering mee kunnen verwezenlijken. Deze processor is modulair op te bouwen en dit wil zeggen dat deze vrij in te richten is qua in- en outputs, waardoor u dus nooit meer hoeft te betalen dan nodig is. Dit merk heeft zelfs implementatie van lichtsturing en beeldsturing vanuit 1 app mogelijk gemaakt, waardoor een kleuter van 3 jaar oud dit nog kan bedienen. Weg met mengtafels achter de bar en hang in plaats hiervan een touchscreen op waar meerdere pagina’s te ontwerpen zijn waarmee u de gehele technische installatie kunt bedienen. Dit kan met een bestaande Tablet draadloos of met een bedrijfszekere bedraad touchpanel. Op dit touchpanel kunnen we een custom made omgeving maken en bepalen wat u wel en niet kunt bedienen. Ook kan niet iedereen zo maar even wat veranderen, want in de opmaak moeten we bepalen welke Tablet/controller wat kan bedienen. (meerdere mogelijk)

Dergelijke installaties kunnen we dus vrij programmeren, denk hierbij aan voorbeeldsituaties als;

  • Bediening van achtergrondmuziek(volume), Ledverlichting, Showverlichting, barverlichting op 1 en dezelfde touchpad.
  • Geen dimmers, mengtafels meer achter de bar, maar nette knoppen/faders/meters met duidelijke omschrijving
  • Automatisering van camera posities van PTZ-camera(s) door bijvoorbeeld audio vanuit een microfoon, waarbij de verlichting ook direct meebeweegd naar de desbetreffende spreker.
  • Automatisering van vergaderzalen waarbij de microfoons automatisch aan/uit gaan en qua volume/klankkleur rechtgezet worden. Een feedback-destroyer(geen fluitende microfoons meer) en optioneel echo-cancelation bij conference-calls.
  • Ook kunnen we het licht automatisch laten dimmen als een spreker begint met spreken… of het licht besturen met telefoon

Kortom “the sky is the limit!!” We komen graag bij u langs om te kijken wat we voor u mogen/kunnen doen.